• slide

Ondersteuning bij financieringsaanvragen

Ondersteuning bij financieringsaanvragen

Wanneer u een financiering wilt aanvragen, kunt u terecht bij verschillende kredietverstrekkers: een bank, de overheid of een investeerder. Om een financieringsaanvraag te laten slagen is het van groot belang dat u een actueel overzicht heeft van uw financiën.

Het overzicht van de financiën moet ook realistisch zijn. U bent zelf natuurlijk trots op uw onderneming en kijkt met een positieve blik naar de toekomst. Prognoses - altijd onderdeel van de financieringsaanvraag - zien er dan ook vaak erg positief uit. Kredietverstrekkers prikken echter altijd door onrealistische prognoses heen. Daarnaast wordt ook uw aflossingsverplichting gebaseerd op de financiële gegevens van uw onderneming. Als de cijfers niet realistisch zijn, dan kan dat betekenen dat u met hoge aflossingsverplichtingen geconfronteerd wordt. Trivent helpt u bij het opstellen van realistische cijfers en een goed overzicht daarvan. 

Bij het aanvragen van een financiering kiezen ondernemers vaak voor een geldverstrekker die ze kennen, bijvoorbeeld hun huidige bankier. Trivent helpt u graag om verder te kijken. Wellicht zijn er mogelijkheden tot financiering die beter bij uw huidige situatie passen. 

Een financieringsaanvraag staat of valt met een goede onderbouwing. Het is dus belangrijk hier voldoende aandacht aan te besteden. Wees voorbereid op lastige inhoudelijke financiële vragen. Wij bieden ondersteuning bij het opstellen en indienen van uw aanvraag. Ons team begeleidt u bij de financieringsaanvraag en maakt prognoses voor u voor een optimaal rendement voor uw bedrijf.